Programmaleider agressie
De programmaleider agressie is binnen Archipel verantwoordelijk voor het uitvoeren, actualiseren en kenbaar maken van de inhoud van het functieprogramma. Zij wordt hierbij ondersteund door een multidisciplinair expertteam. Samen leggen ze actuele kennis vast, brengen deze in praktijk door het ontwikkelen en geven van scholingen en verlenen van consultaties. De expertteamleden brengen per discipline hun eigen expertise in. Deze expertise bundelt het expertteam tot een gezamenlijke, multidisciplinaire visie en aanpak. De expertteamleden laten zich voeden door actuele kennis op het eigen vakgebied.
Consultatie & training on the job
Voor advies & training on the job bij omgaan met agressie van individuele cliëntcasuïstiek, kan de coördinator agressie worden ingeschakeld. Het is van belang om de ontvangen adviezen goed uit te voeren en de voortgang en de resultaten nauwkeurig vast te leggen in het dossier van de cliënt.
Casecoördinatie
Wanneer er sprake is van agressie door een cliënt of door een bezoeker kan het inzetten van de casecoördinator een vervolgactie zijn. De casecoördinator is contactpersoon tussen Raad van Bestuur en werkvloer en het aanspreekpunt voor externe partners, zoals de politie. De belangrijkste taak van de casecoördinator is zorgen voor continuïteit in de aanpak: soms door te bewaken en zorgen dat wordt gedaan wat is afgesproken. De rol van casecoördinator wordt binnen Archipel uitgevoerd door de programmaleider agressie: Suzan Linders.
Contactgegevens:
Suzan Linders: Suzan.Linders@archipelzorggroep.nl of 040 215 80 00