3 oktober 2024

Jubileum Kanidas 25 jaar groot succes

Jubileum Kanidas 25 jaar groot succes

Archipel Kanidas heeft haar 25-jarig bestaan met een feestweek vol activiteiten en gezelligheid gevierd. Bewoners, familie, (oud-)collega’s en omwonenden genoten van een gevarieerd programma dat volledig in het teken stond van samenhorigheid en herinneringen. Van een reünie voor oud-collega’s tot een circusshow voor bewoners en foodtrucks met familie, de week was een bijzondere viering van een belangrijk jubileum.  

Feestelijke start van de week 

Een paarse loper, ballonnenboog en livemuziek van duo Hit ith zorgden voor een feestelijke start van de week. De bewoners genoten volop van de vrolijke ambiance en de hele week stond in het teken van hun welzijn. “Waar hebben wij dit allemaal aan verdiend?” vroeg een dankbare bewoner zich af. Hoogtepunten als een Brabantse middag met een uitgebreid buffet en live muziek, een frietkar en een indrukwekkende circusshow van Cirknus zijn waardevolle momenten geweest. 

Samen genieten 

Bewoners genoten samen met hun familie en naasten van de feestelijkheden en eetkraampjes. “Wat een verwennerij: een gezellige sfeer, al dat lekkers en het zonnetje!” Bezoekers zijn enthousiast: “Ons pap en ik hebben genoten!”. Als waardering voor hun inzet werden medewerkers en vrijwilligers getrakteerd op een barbecue met live muziek. Oud-collega’s kwamen samen tijdens een reünie, waarbij zij herinneringen ophaalden aan 25 jaar Kanidas. 
Toekomst van het ouder worden in Best 
Er werd ook uitgebreid stilgestaan bij de toekomst van ouder worden. Inwoners van Best deelden hun inzichten tijdens straatinterviews, die de basis vormden voor boeiende gesprekken met de verschillende partijen waarmee Archipel samenwerkt. Tijdens de bijeenkomst ontstonden levendige discussies. “Het was een zeer inspirerende middag,” volgens een deelnemer. “Het was prachtig om, aan de hand van prikkelende uitspraken van inwoners, in gesprek te gaan over de toekomst van het ouder worden in Best.” 

Muzikale afsluiting 

De feestweek eindigde op Burendag, waar bewoners en omwonenden genoten van het Best Veul Koren Festival. Een muzikale afsluiting van een zeer geslaagde week.