24 september 2024

Feestelijke opening nieuwe fysioruimte en woonkamer op Archipel Akkers

Feestelijke opening nieuwe fysioruimte en woonkamer op Archipel Akkers

Afgelopen vrijdag, 20 september, was het feest op in zorgcentrum Archipel Akkers. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers verzamelden zich om de opening van de nieuwe fysioruimte en de woonkamer van afdeling Molenaar te vieren. De officiële opening werd verricht door Wil Peijnenburg, voorzitter van de cliëntenraad, die het lintje doorknipte en daarmee de nieuwe fysioruimte officieel opende.

De woonkamer van afdeling Molenaar, die al eerder door de bewoners zelf in gebruik was genomen, werd ook in de schijnwerpers gezet. Na de ceremonie nam Eppie Fokkema, voorzitter raad van bestuur, het woord voor een korte terugblik op het proces dat leidde tot deze vernieuwingen.

Ruimte voor beweging en gezelligheid

De verbouwing van de fysioruimte kwam voort uit de wens om voldoende ruimte te bieden voor de vitaliteit van de bewoners. “Samen bewegen doet bewegen”, aldus Fokkema. “En een leuk gesprek is nooit ver weg in zo’n omgeving.” De nieuwe woonkamer draagt bij aan een huiselijke sfeer waar bewoners zich meer thuis voelen en rust vinden. Het overzichtelijke ontwerp van de ruimte zorgt voor meer sereniteit, wat een positieve impact heeft op de bewoners.

Een spannend moment voor de bewoners

Na de officiële handelingen bezochten de aanwezigen de fysioruimte en de woonkamer. Voor de bewoners was het even spannend dat er zoveel mensen tegelijk hun woonkamer binnenstapten, maar de sfeer bleef gemoedelijk. Onder het genot van koffie en iets lekkers werd er een toast uitgebracht op de nieuwe ruimtes. Het werd een avond vol gezelligheid en samenzijn, waarmee de nieuwe fase voor Akkers officieel van start ging.